EMDR

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een traumaverwerkingsmethode voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring. EMDR wordt ook toegepast op situaties uit het verleden die nog invloed hebben op de huidige klachten.

In onze praktijk zijn verschillende psychologen in deze methode gespecialiseerd. Zij zijn aangesloten bij de vereniging EMDR Nederland (onderdeel van EMDR Europe) en hebben de hoogst beschikbare scholingsgraad bereikt: het practitionerschap (EMDR practitioner Europe). Daarnaast nemen zij deel in de special interst group (SIG) van de vereninging op het gebied van de SIG hoofdpijn en migraine en SIG eetproblemen.

Hoe werkt EMDR?

EMDR is het effectief verwerken van een gebeurtenis door middel van een zeer nauwkeurige procedure. In herinnering terug naar de gebeurtenis, samen met een sterke afleiding in het hier en nu door oogbewegingen of klikjes zorgt voor een snelle en effectieve verwerking. In gemiddeld drie sessies van anderhalf uur wordt een enkel trauma door middel van EMDR  opgelost. Vaak verandert er al snel iets in de beleving van de nare herinnering. Uiteindelijk wordt de gebeurtenis verwerkt en zullen de klachten verdwijnen.

Meer weten?

Uitgebreide informatie over EMDR vindt u in de folder PDF EMDR en op de website www.EMDR.nl