Stress, spanningen, overspannen, burn-out

Is het allemaal teveel, is werk en privé uit balans, bent u sneller prikkelbaar of cynisch, voelt u zich uitgeput of erg emotioneel? Kunt u niet of moeilijk ontspannen en leiden kleine gebeurtenissen tot onevenredig veel stress? Staat u op met een klein beetje energie en bent u dat snel weer kwijt? Dan kan het zijn dat u te maken heeft met klachten van overspannenheid of burn-out.

Overspannenheid ontstaat meestal door een of meer specifieke situaties op het werk of privé. Ineens is het teveel en kunt u het niet meer aan. Burn-out daarentegen, wordt gekenmerkt door langdurige overbelasting, mogelijk met drank om in te slapen en veel koffie om scherp te blijven. Sporten en hobby’s om te ontspannen schieten er steeds vaker bij in. De uitputtingsslag met langdurige stressproductie holt de conditie van uw lichaam uit.

Wij helpen u weer op de goede weg. Met een gedegen analyse en psychologische tests brengen we alle facetten die een rol spelen bij de klachten in kaart. Vervolgens stellen we een begeleidingsplan op. Hiervoor zetten we onder andere cognitieve gedragstherapie, mindfulness, EMDR en ontspanningstechnieken in. Samen komen we tot een goed re-integratie/herstelplan. Aan het einde van het traject evalueren we de vaardigheden om een terugval te voorkomen. Dit traject kunnen wij ook afstemmen met werkgever en/of bedrijfsarts.